Saaristen Koulun piha

Joskus puuttuu rahaa, joskus aikaa ja asiantuntemusta, joskus tahtoa ja joskus yhteistyötä.

Saaristen koulu ei kasvata tulevia Nobel-palkittuja, ei suuria innovaattoreita eikä valtionpäämiehiä. Saaristen koulu kasvattaa yhteiskuntamme sivistyksen mittareita. Tahtoa koulun vaikeasti monivammaisista lapsista löytyy. Tahtoa olla lapsi kuten muutkin ikäisensä ovat, tahtoa riemuita, ulkoilla ja liikkua. Siihen vamma ei ole este eikä pyörätuoli, koulun piha on.

Piha on kalteva ja sen pintamateriaali on irtosoraa. Siinä eivät kävelytelineet kulje eikä pyörätuolia jaksa edes henkilökunta työntää. Sadevesi uurtaa isoja kanjoneita ja valuttaa hiekan alapihalle. Keholle tukea tarvitseva lapsi ei voi keinua tavallisessa keinussa, jos sellaistakaan edes löytyisi pihasta. On vain pieni karuselli, lyhyt ryömintäputki ja vielä lyhyempi liukumäki. Ysiluokkalaisella kantapäät osuvat maahan, kun takamus on vielä rappusten yläpäässä. Piha ei kehitä ketään, vähiten niitä joilla on suurin tarve. Liikunnan riemu, ulkoilu ja leikkiminen kuuluvat kaikille.

Kaikkeen ei kaupungilla ole aina varaa eivätkä vanhemmat yksinään jaksa. Tarvitaan lisäksi ihmisiä, joilla on tahtoa auttaa. Vakavasti liikenneonnettomuudessa loukkaantunut ja siitä kuntoutunut Jukka Stolt on niin kiitollinen kaikesta saamastaan avusta, että on asettunut ensimmäiseksi jonoon auttamaan Saaristen koulun oppilaita.

Yhteistyö on alkanut ja sinäkin mahdut jonoon.


Lue lisää koulusta ja sen oppilaista Auta auttamaan!

Tapahtuma 2016


Suuntana Elämä 2016 -tapahtuma järjestettiin 30.07.2016 Hämeenlinnan Kaurialan kentällä.

Tapahtuma sujui positiivisesti ja Jukka and the Marathon Kids saapuivat maaliin ajalla 2:53:34!


Suurkiitos kaikille, jotka pistivät itsensä likoon tapahtuman menestyksen puolesta. Erityisesti Saaristen Koulun lapsille ja perheille, kumppaneille, esiintyjille ja kaikille vapaaehtoisille sekä lahjoittajille!
Keräämillämme varoilla ja Hämeenlinnan kaupungin panoksella Saaristen Koulun lapset saavat uuden pihan jo tänä vuonna.
Hyvällä yhteistyöllä ja positiivisuudella kaikki on mahdollista!


Alla pieni kooste tapahtumasta. Kiitos myös kaikille kuvaajille ja medialle!


Videot


Videot: © Kari Raita

Kuvat


Lisää kuvia ja videoita


Tapahtumaa tukivat


Kiitos kaikille kumppaneillemme!


Tapahtuma 2016 on ohi, lisää seuraa pian!