Suuntana Elämä 2016


SUUNTANA ELÄMÄ on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tarkoituksena on kerätä varoja Saaristen Koulun erityistukea tarvitseville lapsille – kaikilla on oikeus liikunnan riemuun ja ulkoiluun!


30.07.2016 klo 12-18 Kaurialan kenttä, Hämeenlinna

Tapahtuma

Suuntana Elämä järjestää Saaristen Koulun Vanhempainyhdistyksen kanssa tapahtuman, jonka tulot käytetään Saaristen Koulun lasten hyväksi.

Tapahtuma järjestetään 30.07.2016 juostavan Hämeenlinnan kaupunkimaratonin yhteydessä.

Jukka Stolt tulee juoksemaan puolimaratonin juoksurattaiden kanssa siten, että koulun lapset ovat kukin vuorollaan rattaissa – liikunnan riemua kaikille!

Järjestämme myös muuta ohjelmaa ja konsertin meitä tukevien artistien ja esiintyjien kanssa.

Ydintiedot


Suuntana Elämä -tapahtumaa suojelee Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen


Lämpimät terveiseni Hämeenlinnaan!


On kunnia olla suojelemassa Suuntana elämä –hyväntekeväisyystapahtumaa. Yhdenvertainen ja tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua ja urheilla kuuluu meille kaikille. Saaristen koulun työ on tästä hieno ja arvostettava esimerkki.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus ovat uuden liikuntalain lähtökohtia. Linjaus liikuntalaissa on käänteentekevä. Uuden lain myötä erityistä tukea tarvitsevilla on aiempaa paremmat mahdollisuudet liikunnan iloon ja hyvinvointiin.

Pidän tärkeänä, että kaikilla on mahdollisuus kokea liikunnan riemu. Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti valtion liikuntaneuvostolle vuoden 2016 alussa jaoston käsittelemään liikunnan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymyksiä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaoston tehtävänä on seurata, miten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisvelvoitteet otetaan huomioon kaikessa liikuntasektorin toiminnassa.

Liikunnallinen elämäntapa opitaan jo lapsuudessa. Tällä hetkellä vain viidesosa koululaisista liikkuu suositusten mukaisesti. Laajennamme Liikkuva koulu –ohjelman valtakunnalliseksi. Koulut saavat itse päättää keinot. Tavoite on yhteinen – saada Suomen lapset ja nuoret liikkeelle. On hienoa, että Saaristen koulu on jo edelläkävijä tässä!

Varmistetaan, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus kokeilla erilaisia lajeja ja löytää itselleen mieleinen laji. Liikuntaharrastus tuo iloa ja hyvää mieltä läpi elämän.

Haluan toivottaa lennokkaita askelia kaikille juoksuun osallistujille sekä kiittää ahkeria vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat tämän tärkeän hyväntekeväisyystapahtuman!


Sanni Grahn-Laasonen
opetus- ja kulttuuriministeri


sannigrahnlaasonen.fi   Valtioneuvoston sivusto   Kulttuuriministeriön sivusto


Lisätietoja tapahtumasta, konsertista ja esiintyjistä.


Ohjelma

Tapahtuman juontaa Elina Ruuskanen

Elina on energinen Hämeenlinnalainen juontaja, joka ei jätä ketään kylmäksi. 2 pienen pojan äitinä Elina on myös tottunut yllättäviin käänteisiin, eikä pienestä hätkähdä. Elina on työskennellyt myös yrittäjyyskasvatuksen parissa ja juontokeikoilta on kokemusta lähes 10 vuodelta.


http://www.maikki.fi


Jukka and the Marathon Kids

Jukka Stolt on eläkkeellä oleva yrittäjä, joka koki kovia vuonna 2006. Jukan elämä muuttui kertaheitolla liikenneonnettomuudessa, jossa hän menetti kaikki ihmisen peruskyvyt: kyvyt liikkua, puhua, ymmärtää. Aktiiviselle liikkujalle ja intohimoiselle maratoonarille tämä oli kova paikka.

Mutta tämä ei ollut kaiken loppu: pitkäaikaisen ja vaikean kuntoutuksen jälkeen Jukka pystyi palaamaan normaalielämään. Vuonna 2014 hän osallistui Hämeenlinnan kaupunkimaratoniin ja selvisi loppuun asti - viimeisenä. Ja vaikka Jukka onkin nyt "Hämeen hitain", on juokseminen taas yksi hänen elämänsä kulmakivistä. Jukka on vahvasti sitä mieltä, että tämä oli kaikki mahdollista, koska pohjakunto ennen onnettomuutta oli hyvä, ja koska tukiverkosto oli olemassa: perhe, ystävät, Suomen terveydenhoito.

Nyt Jukka haluaa laittaa hyvän kiertämään ja auttaa niitä liikkumaan, jotka eivät siihen itse pysty: Jukka juoksee tapahtumassa puolimaratonin juoksurattaiden kanssa siten, että Saaristen Koulun lapset ovat kukin vuorollaan rattaissa – liikunnan riemua kaikille!

http://facebook.com/jukka-stolt


Posetiivari Teuvo

Hämeenlinnalainen tunnettu posetiivari Teuvo Ylitalo tulee tapahtumaan soittamaan posetiivia. Hänellä on laaja ohjelmisto, josta löytyy musiikkia myös lapsille.


http://www.posetiivariteuvo.net/

Lue lisää Teuvosta Suuntana100-sivuilla


Sähköisiä liikkumisvälineitä

City Plus Oy tuo sähköisiä liikkumisvälineitä kokeiltavaksi Kaurialan kentälle Suuntana elämä -tapahtuman ajaksi.

Tervetuloa kokeilemaan!


Airwheel A3 Helsingin Sanomissa

www.cityplus.fi


Muuta ohjelmaa

Konsertti

Tapahtuman yhteydessä Suomen eturivin artistit tulevat pitämään korkeatasoisen konsertin.

Esiintyjät

Henna Sara

Hämeenlinnalainen nuori laulajatar Henna Sara on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Hän on laulanut pienestä pitäen, mutta myös teatterinlavat ovat hänelle tuttuja paikkoja. Nyt hän valtaa alaa myös verkon puolella.


http://facebook.com/HennaSara


Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye, joka on saanut alkunsa Lyhty ry:n järjestämässä kehitysvammaisille suunnatussa kulttuurityöpajassa. Bändin nokkamies Pertti Kurikka kirjoittaa bändin sanoitukset yhdessä Kari Aallon (laulu) kanssa, säveltää kappaleet ja soittaa kitaraa. Pertin ja Karin lisäksi bändiin kuuluu Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut).


http://www.pkn.rocks/


Aikapommi

Aikapommi on vuonna 2001 perustettu ja jo samana vuonna keikkailun aloittanut energinen rockbändi, joka soittaa omia selkeälinjaisia, suomenkielisiä popin ja rockin välimaastossa aaltoilevia biisejä. Kolmimiehisen, muhkeasoundisen ja rouheasti jytäävän bändin tyylissä on vaikutteita niin Hurriganesilta, Policelta, Creamilta kuin Foo Fightersiltakin.


http://aikapommi.fi/


Tuomas Nikkanen

Vuonna 1981 Kukostensyrjässä syntynyt Tuomas Nikkanen innostui musiikista jo pienenä poikana, kun pianonsoiton äänet kaikuivat naapurista. Innostusta lisäsivät vanhempien katsomien perinteisten Suomi-filmien sävelmät ja laulut.


http://facebook.com/tuomas.nikkanen